VIZITA DE STUDIU ,,SCHIMB DE BUNE PRACTICI ŞI EXPERIENŢE ÎN IMPLEMENTAREA POLITICILOR DE TINERET”

În cadrul proiectului ,,Parteneriate pentru bună guvernare”, sîmbătă, 02 iunie 2018, Consiliul Local al Tinerilor Donduşeni, avînd în calitate de mentori pe doamna Gulnara GRIGORIEV, şef, Direcţia Educaţie, Cultură şi Turism, Consiliul Raional Donduşeni, şi doamna Galina PRECUP, vicedirector, A. O. ,,Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare” a efectuat o vizită de studiu la Consiliul Raional Ialoveni pentru a consolida comunicarea şi cooperarea între tinerii consilieri din raioanele Donduşeni şi Ialoveni. Specialistul raional de tineret Victor Pletosu şi membrii Consiliului Raional al Tinerilor Ialoveni au povestit despre rundele de granturi mici pentru tineri desfăşurate în cadrul Programului ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni” în scopul de a spori participarea consiliilor de tineret la procesul de luare a deciziilor şi de a contribui la afirmarea şi promovarea tinerilor în unison cu dezvoltarea localităţilor.

Tinerii din cele două raione şi-au împărtăşit experienţa despre: crearea reţelei consiliilor locale de tineret, a cluburilor pe interese, a grupurilor de iniţiativă civică, care se remarcă prin realizările: ziare şi radiouri şcolare, instrumente de consultare a tinerilor, spaţii publice amenajate, parteneriate cu actorii din comunitate, capacităţi de elaborare şi implementare a proiectelor, precum şi de organizare a evenimentelor publice.

Participanţii au enumerat ideile ingenioase şi iniţiativele frumoase: cunoaşterea drepturilor prin educaţia non-formală, excursii, camping, acţiuni culturale, sportive, turistice şi de protecţia mediului, ateliere de informare, instruire şi de dezvoltare personală, şcoala voluntarilor, centre de resurse cu practici inclusive şi jocuri intelectuale pentru societate.