Contabilii APL-urilor de nivelul I și II, instruiți despre noile modificări legislative intrate în vigoare privind raportarea achizițiilor de valoare mică

25 aprilie 2024

Consiliul raional Ialoveni, cu suportul Ministerului Finanțelor a desfășurat astăzi, 25 aprilie un seminar de instruire pentru contabilii din cadrul Administrațiilor Publice Locale de nivelul I și II din Ialoveni, cu privire la modificările intrate în vigoare la 1 iulie 2023, la Hotărârea Guvernului nr. 870/2022, privind raportarea achizițiilor de valoare mică.

Conform modificărilor intrate în vigoare la Hotărârea Guvernului nr. 870/2022, contracte de valoare mică încheiate direct (pct. 14 din HG 870/2022) și facturile vor fi raportate trimestrial, până la data de 15 a lunii următoare, în SIA „RSAP” MTender, la rubrica Raportarea achizițiilor de valoare mică.

Totodată, autoritatea contractantă a unei achiziții de valoare mică desfășurată prin anunțarea unei proceduri în SIA „RSAP” Mtender, publică în SIA „RSAP” decizia de atribuire, iar în termen de cel mult 3 zile de la stabilirea ofertei câștigătoare, publică informația despre rezultatele achiziției prin desemnarea în SIA „RSAP” a operatorului economic câștigător. La fel indică atât motivele respingerii, în cazul ofertelor respinse, cât și motivele descalificării în cazul ofertanților descalificați.

Participanților la seminar li s-a amintit că, pentru achizițiile publice de valoare mică desfășurate începând cu 1 iulie 2023 conform prevederilor HG 870/2023, la Agenția Achiziții Publice nu se prezintă nici un document, iar toată raportarea se face exclusiv în sistemul electronic de achiziții publice SIA „RSAP” MTender.

152 afișări