Ziua Profesională a Bibliotecarului a fost marcată la Consiliul raional Ialoveni

23 aprilie 2024

Consiliul raional Ialoveni și Secția cultură a organizat o festivitate dedicată sărbătorii profesionale ,,Ziua Bibliotecarului”, marcată astăzi, 23 aprilie, în unison cu Ziua Internațională a Cărții și a dreptului de autor.

În deschiderea evenimentului, președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, a felicitat bibliotecarii, care activează în cadrul instituțiilor de cultură din localitățile raionului, și le-a conferit „Trofeul Recunoștinței”, în semn de înaltă apreciere pentru perseverența, profesionalismul și abnegația de care dau dovadă zi de zi.

Alături de administrația raionului, șefa Secției cultură Ialoveni a Consiliului raional Ialoveni, Diana Josu-Braniște, a decernat diplome de merit bibliotecarilor în semn de prețuire a rezultatelor performante în domeniul biblioteconomiei și bibliografiei.

Cu acest prilej semnificativ, directoarea Bibliotecii publice raionale ,,Petre Ștefănucă” din Ialoveni, Valentina Plămădeală, a înmânat celor 48 de bibliotecare diplomele oferite de Asociația Națională a Bibliotecarilor din Republica Moldova, pentru activitatea sârguincioasă de promovare a cărții și lecturii în societate.

Festivitatea a culminat cu recitalul muzical al violonistei Gabriela Codreanu, profesoară de vioară la Școala de Arte Ialoveni, care a impresionat spectatorii interpretând melodii din patrimoniul muzicii universale.

182 afișări