Consiliul raional Ialoveni a organizat o excursie pentru cei 50 de participanți la Tabăra de vară „Ambiție! Educație! Inspirație”

9 august 2024

Cei 50 de copii și tineri care au participat la primul tur a Taberei de vară „Ambiție! Educație! Inspirație!”, organizată de Consiliul raional Ialoveni au beneficiat de o excursie gratuită organizată de conducerea raionului Ialoveni ca să cunoască potențialul turistic al raionului.

Excursia a început la Galeria colecțiilor „Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni, unde participanții au avut oportunitatea să admire expoziția de drapele istorice și picturile cu domnitorii Moldovei, sala de arte, cea mai mare colecție de chipiuri și uniforme militare, expoziția de arme și chei simbolice, colecția de icoane, obiecte de cult și cărți bisericești, mașini de dactilografiat, televizoare și aparate radio, telefoane și aparate de calcul, aparate de fotografiat și samovare pentru ceai, inclusiv, colecția de potcoave care a fost înregistrată în Cartea Recordurilor „Guinness”.

Vizita a continuat la secția de producere a Fabricii de înghețată „Sandriliona” din orașul Ialoveni, unde participanții au aflat cum se prepară cea mai delicioasă înghețată. Administrația fabricii a servit copii cu înghețată și au povestit despre medaliile obținute timp de 26 de ani de activitate a întreprinderii, care produce peste 100 de tipuri de înghețată pe care le exportă în țările Europei, Asiei și Africii.

Excursia s-a încheiat la „Clubul ZOO” din satul Bardar, unde tinerii au rămas impresionați de păsările și animalele exotice, precum struții, păunii, porumbeii, iepurașii, căprițele, caii etc.

La finele excursiei, președinta raionului Ialoveni Natalia Eremia a felicitat participanții, subliniind că tânăra generație trebuie să promoveze și să valorifice locurile frumoase și atracțiile turistice din localitățile raionului, cu care ne mândrim.

Precizăm că, al doilea tur al taberei de vară va începe luni, 12 august, cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului și va dura până pe 16 august.

Consiliul raional Ialoveni adresează sincere mulțumiri partenerilor care au contribuit substanțial la organizarea excursiei pentru copii și tineret: Galeria colecțiilor „Petru Costin”, Fabrica de înghețată „Sandriliona” din or. Ialoveni, „Clubul ZOO” din localitatea Bardar și Întreprinderea socială de inserție „Floare de cireș” SRL din Răzeni.

82 afișări