Consiliul raional Ialoveni și Asociația “Eco-Răzeni” vor organiza Școala de vară „Participarea tinerilor – soluția dezvoltării comunitare”

14 iulie 2024

Consiliul raional Ialoveni și Asociația obștească “Eco-Răzeni” oferă o nouă oportunitate de participare pentru 30 de tineri și tinere cu vârste cuprinse între 14 – 35 ani, din șase localități ale raionului: or. Ialoveni, s. Costești, c. Răzeni, c. Ruseștii Noi, c. Gangura și s. Dănceni, partenere ale Programului „Comunitatea Mea”.

În perioada 06 – 08 august 2024, la Complexul turistic „Lacul Costești” va fi organizată școala de vară în cadrul proiectului „Participarea tinerilor – soluția dezvoltării comunitare”, implementat cu suportul financiar al Agenției USAID Moldova, prin intermediul IREX în Moldova.

Într-un mediu nonformal și foarte interactiv, participanții la școala de vară vor învăța despre principiile fundamentale ale democrației și implicarea civică, importanța și formele de participare a tinerilor la procesul decizional local, modalitatea de constituire și funcționare a consiliilor locale ale tinerilor, etc. În cadrul sesiunilor de instruire tinerii și tinerele vor avea posibilitatea de a discuta cu formatorii și experții în acest domeniu, inclusiv reprezentanți ai Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE).

Doritorii de a participa se pot înscrie în prealabil prin completarea și expedierea formularului de înregistrare https://forms.gle/DmqtZeihts2Xuzzm6, până la data de 31 iulie 2024. Locurile disponibile sunt limitate, motiv pentru care îndemnăm tinerii să manifeste deschidere și responsabilitate pentru a se înregistra.

Toate cheltuielile de participare la școala de vară (transport, cazare, alimentare, materiale promoționale) sunt acoperite de organizatori.

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta: Sergiu Gurău, director executiv, A.O. Eco-Răzeni, 079641243, office@ecorazeni.md sau Victor Pletosu, specialist principal, Consiliul raional Ialoveni, 068230922.

41 afișări