Participanții la Concursul planurilor de afaceri au beneficiat de un curs de educație antreprenorială

10 iulie 2024

Partenerii Programului raional ,,Fondul pentru tinerii antreprenori”: Consiliul raional Ialoveni și Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni” anunță că, la Concursul planurilor de afaceri, ediția a VI – a, desfășurat în perioada 10 – 27 iunie 2024, au fost depuse 12 dosare ale echipelor de tineri și tinere din 8 localități ale raionului: or. Ialoveni, s. Costești, s. Puhoi, s. Horești, s. Ulmu, s. Văsieni, c. Ruseștii Noi și s. Dănceni.

În perioada 02 – 05 iulie 2024, Consiliul raional Ialoveni și Asociația Obștească “Eco-Răzeni”, au organizat cursul de educație antreprenorială pentru cei 30 de tineri și tinere din 8 localități ale raionului, care au participat la Concursul planurilor de afaceri, ediția a VI-a, pentru a-și dezvolta competențele digitale și antreprenoriale, prin activități interactive de învățare nonformală.

În cadrul sesiunilor de instruire, cele 12 chipe de tineri și tinere au studiat bazele antreprenoriatului și dezvoltarea unui plan de afaceri, cum se gestionează o idee de afaceri, cerințele privind înființarea unei companii, formele organizatorico-juridice, posibilele oportunități de finanțare, structura planului de afaceri, competențe digitale pentru carieră și portunitățile oferite de noile tehnologii, pentru a deveni mai competitivi pe piața muncii.

În rezultatul cursului de instruire, participanții la Concursul planurilor de afaceri, ediția a VI-a, și-au dezvoltat abilitățile și competențele de a-și prezenta ideea și planul de afaceri în cadrul interviului cu aplicanții, ce va avea loc la 02 august 2024, ora 14:00 în sala mare de ședințe a Consiliului raional.

Menționăm că, în zilele de 24 și 26 iulie, comisia de jurizare va efectua vizite la cele 12 echipe de tineri și tinere, care au solicitat suport financiar de la partenerii Programului raional ,,Fondul pentru tinerii antreprenori”, pentru a discuta și a face analiza ideilor de afaceri ale tinerilor care își propun să contribuie la soluționarea problemelor cu care se confruntă oamenii din comunitate.

În scopul sporirii participării tinerilor la viața economică, Concursul planurilor de afaceri pentru echipele de tineri și tinere, ediția a VI-a, este desfășurat de Asociația obștească ,,Eco-Răzeni” și Consiliul raional Ialoveni, cofinanțat de Uniunea Europeană și Suedia.

63 afișări