Gimnaziul Văratic, dotat cu materiale didactice prin intermediul grantului oferit de Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni”

30 mai 2024

Grupul de inițiativă ,,Ne pasă” din Gimnaziul Văratic a participat la concursul de proiecte din cadrul rundei a XXVIII-a de granturi mici a Programului ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”, susținut de Consiliul raional Ialoveni și a obținut un suport financiar în sumă de 7 500 lei, reușind să implementeze cu succes proiectul ,,Material didactic – o punte spre succes”.

Astfel, pe parcursul lunilor de primăvară, grupul de voluntari a organizat activități interactive cu elevii și a dotat cu materiale didactice și planșe tematice cabinetele de biologie, fizică și chimie. În rezultatul implementării proiectului, elevii dispun de materiale didactice de calitate, care le sunt utile în procesul de învățare ca să-și sporească performanțele.

De asemenea, o altă echipă de voluntari din cadrul Gimnaziului Văratic – Grupul de inițiativă ,,Totul pentru viitor”, au beneficiat de suportul financiar în valoare de 7 500 lei pentru implementarea proiectului ,,Împreună pentru un viitor verde!”, reușind să implice 123 de elevi care au participat la activitățile de salubrizare și de plantare a arborilor în parcul adiacent instituției. Totodată, voluntarii au instalat trei bănci pentru activitățile de petrecere a timpului liber al copiilor și adolescenților.

Menționăm că, la finele acestei runde, conducerea raionului Ialoveni împreună cu reprezentanții Asociației obștești „Eco-Răzeni” au efectuat vizite de monitorizare a rezultatelor proiectelor realizate cu suportul Programului ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni şi realizat cu suportul Lafayette College din SUA, IM Swedish Development Partner și Fundația Est-Europeană din Moldova din resursele Suediei.

267 afișări