CALENDARUL ACTIVITĂŢILOR DEDICATE SĂPTĂMÂNII NAŢIONALE A VOLUNTARIATULUI ÎN LOCALITĂŢILE RAIONULUI IALOVENI

1 octombrie 2018

În scopul implementării Legii Voluntariatului nr. 121 din 18. 06. 2010, administraţia raionului Ialoveni încurajează la mobilizare maximă a comunităţilor pe parcursul săptămînii 01 – 07 octombrie 2018, ca instituţiile publice, organizaţiile societăţii civile, agenţii economici, grupurile de iniţiativă şi consiliile locale de tineret în parteneriat cu mass-media să desfăşoare diverse acţiuni care să cultive cultura voluntariatului, să aducă valoare şi să contribuie la dezvoltarea social-economică a localităţilor.

Coordonatorii locali ai Săptămânii Naţionale a Voluntariatului ,,Hai în gaşca voluntarilor”, Ediţia XII, care vor asigura desfăşurarea, mediatizarea şi raportarea activităţilor de voluntariat din localităţile raionului Ialoveni:

  1. PAHOMEA Patricia, L. T. ,,Petre Ştefănucă”, Ialoveni;
  2. CASTRAVEŢ Valeria, Ţipala;
  3. RUSSU Marina, Ruseştii Noi;
  4. BODEAN Igor, Văsieni;
  5. BIVOL Alexandra, Răzeni;
  6. PARASCHIV Elena, Cigîrleni;
  7. LUCHIŢA Alina, Bardar;
  8. UŢICĂ Doina, Puhoi;
  9. COJUHARI Dana, Gimnaziul ,,Grigore Vieru”, Ialoveni;
  10. LEVINTE Maria, Hansca;
  11. TOPALĂ Ariadna, Moleşti;
  12. SAVA Silvia, Horeşti;
  13. MOLDOVANU Alexandra, Sociteni;
  14. PLETOSU Victor, coordonator raional SNV, specialist principal în domeniul politicilor de tineret, tel.: 0 268 268 93, 0 68 23 09 22, email: victor.pletosu@gmail.com.

 

Coordonatorii locali ai activităţilor de voluntariat vor întreprinde următorii paşi:

  1. Vor publica în mass-media locală, pe paginile web şi pe reţele de socializare Calendarul de acţiuni SNV 2018 din localitate, utilizând hashtag-ul #SNV2018.
  2. Vor publica articole şi fotografii despre fiecare activitate de voluntariat desfăşurată în cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului (01 – 07 octombrie 2018) în mass-media locală, pe paginile web şi pe reţele de socializare, utilizând hashtag-ul #SNV2018.

 

  1. Vor expedia electronic coordonatorului raional link – urile cu ştiri, articole, şi apariţii în mass-media locală a activităţilor desfăşurate în cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului.

 

  1. Vor întocmi lista cu datele de contact a participanţilor şi lista cu datele de contact a beneficiarilor activităţilor desfăşurate în cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului şi le va expedia coordonatorului raional pînă la 10 octombrie 2018.

 

  1. Vor întocmi lista cu datele de contact a instituţiilor publice, organizaţiilor societăţii civile, agenţilor economici, grupurilor de iniţiativă şi consiliilor locale de tineret care au desfăşurat acţiuni în cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului şi o va expedia coordonatorului raional pînă la 10 octombrie 2018.

 

  1. Vor completa tabelul de date privind activităţile desfăşurate în cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului, pentru a evalua care este costul muncii voluntare şi care este impactul în comunitate prin contabilizarea numărului acţiunilor de voluntariat, numărului de voluntari şi de beneficiari, precum şi a numărului de parteneri, etc.

 

  1. Vor elabora un raport cu calendarul de activităţi pe care-l vor expedia electronic coordonatorului raional pînă la data de 10 octombrie 2018.

 

Menţionăm că celebrarea şi promovarea activităţilor de voluntariat desfăşurate în localităţile raionului Ialoveni va avea loc în cadrul Festivalului Raional al Tinerilor Activi, dar şi în cadrul Festivalului Naţional al Voluntarilor, care se vor desfăşura la începutul lunii decembrie 2018, cu prilejul zilei de 5 decembrie – Ziua Internaţională a Voluntariatului.

 

Ataşăm Calendarul activităţilor dedicate Săptămînii Naţionale a Voluntariatului 2018.

Calendarul SNV 2018 Ialoveni

166 afișări