Avertizare – pericol incendiu de vegetație!

18 martie 2022

Secția Situații excepționale Ialoveni aduce la cunoștință despre faptul că în ultima perioada s-a mărit foarte mult numărul de incendii de vegetație uscată în teritoriul raionului. Condițiile favorabile, dar și neglijența cetățenilor noștri duc la izbucnirea de incendii care produc pagube foarte mari, atât distrugând flora și fauna din teritoriile arse, cât și consumul mare de resurse folosit la localizarea și stingerea incendiilor.

În contextul prevenirii incendiilor cu caracter natural Salvatorii atenționează repetat populația despre riscul nerespectării regulilor antiincendiare în condiții de umiditate redusă și vânt. Focarele de ardere se pot extinde cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere, terenuri agricole, precum și sectorul locativ. Pompierii îndeamnă cetățenii să nu aprindă gunoiul, vegetația uscată, dar și să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis.

Mai mult, gospodarii sunt rugați să păstreze nutrețul pentru animale în locuri special amenajate și să nu folosească focul în preajma acestora.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze la Serviciul 112.

123 afișări