Vizită de studiu și schimb de experiență la Strășeni

18 februarie 2022

La data de 16 februarie 2022, la invitația domnului Președinte al raionului Strășeni – Jardan Viorel și Șefului Secției Cultură a Direcției Educație și Cultură – Mereuța Veaceslav, Secția Cultură Ialoveni a efectuat o vizită de studiu și schimb de bune practici în raionul Strășeni, privind promovarea valorilor culturale, îmbunătățirea realizărilor din domeniu și depistarea unui șir întreg de exemple, provocări și soluții. Consiliul raional Ialoveni a fost reprezentat de către: vicepreședintele raionului Ialoveni, doamna Galina TONU; șeful Secției Cultură Ialoveni, doamna Diana JOSU-BRANIȘTE, însoțite de o echipă de specialiști profesioniști din domeniul culturii și tineretului.

În acest context s-a discutat despre politicile de promovare și conservare a patrimoniului cultural imaterial, inițierea unor proiecte  în colaborare cu instituțiile analogice din raionul Ialoveni și experiența valorificării potențialului artistic. Cu această ocazie s-a vizitat Casa raională de Cultură Strășeni, Centru de tineret, Biblioteca publică raională „Mihail Sadoveanu” și colecția personală de instrumente muzicale a interpretului Tudor Ungureanu, Artist al Poporului.

Aducem sincere mulțumiri Consiliului raional Strășeni pentru parteneriatul ce va contribui substanțial la consolidarea și aprofundarea relațiilor de colaborare între instituțiile noastre. Schimbul de experiență, suntem siguri, va pune baza pentru o conlucrare de succes.

117 afișări