Întrunirea apicultorilor din raionul Ialoveni, la un seminar de informare și instruire

16 decembrie 2021

Miercuri, 15 decembrie 2021 în incinta Consiliului raional Ialoveni, sala mare de ședințe, Direcția economie, în colaborare cu Asociația republicană a apicultorilor a organizat un seminar de informare și instruire pe subiectele:

– Protecția albinei, interacțiunea cu APL și agricultorii prin intermediul aplicației BEEPROTECT.

– Instrumente de dezvoltare a afacerii apicole.

– Surse de finanțare a sectorului apicol.

– Lucrările și activitățile apicultorilor în perioada de iarnă.

– Importanța materialului genetic în apicultură, sistemul imun al albinei,

Prezentatori și formatori în cadrul seminarului a fost: Dnul Ion MAXIM, președintele Asociației republicane a apicultorilor, dna Mihaela GRUMEZA, expert în atragerea investițiilor, dnul Andrei BIVOL, apicultor profesionist, conducătorul centrului informațional de consultanță în apicultură Ialoveni, dnul Petru SACARA, apicultor profesionist, crescător autorizat de regine.

În deschiderea seminarului cu un mesaj de salut s-a adresat, vicepreședintele raionului Ialoveni doamna Victoria Marian-Bogos, menționând importanța activității agenților economici din ramura apicolă.

Vorbitorii au dat explicații și răspunsuri argumentate la multiple întrebări puse de apicultori. Cei prezenți în sală au rămas mulțumiți de informația prezentată, continuând discuțiile și schimbul de păreri și după finisarea seminarului.

112 afișări