Condiții mai bune pentru practicarea sportului în raionul Ialoveni

8 octombrie 2021

Administrația raionului Ialoveni are printre priorități promovarea modului sănătos de viață prin practicarea sportului în masă atât în instituțiile de învățământ cât și în afara activităților de educație. Pentru realizarea acestui obiectiv permanent se întreprind măsuri pentru a implica tinerii noștri în activități sportive, dar și precăutarea de soluții pentru a îmbunătăți condițiile de practicare a sportului.

Anul acesta în planul de achiziții a Consiliului raional au fost incluse și lucrări de renovare a Stadionului de Minifotbal cu suprafață artificială ce se află în gestiune proprie. Inițial s-a propus reabilitarea terenului de minifotbal, care era într-o stare deplorabilă, în perimetrul său de la acel moment. Însă după consultarea specialiștilor din domeniu, angajați ai Școlii Sportive raionale, s-a decis lărgirea terenului până la dimensiunile de 64m X 44m. Aceste noi dimensiuni vor permite petrecerea antrenamentelor și a competițiilor sportive pentru o caregorie mai variată de vârste.

Pentru a reuși construcția propusă, Administrația raionului, a decis să aplice la Proiectul ”Toți împreună”, implementat în toată Republica de către Federația Moldovenească de Fotbal. Conform acordului cu FMF, Consiliul raional Ialoveni, urma să asigure toate lucrările de pregătire a terenului: construcția sub-bazei conform proiectului (centrură de beton, baza, nisip de cuarț), instalarea gardului de protecție, procurarea și instalarea porților de joc și achitarea cheltuielilor pentru lipirea covorului artificial. Iar FMF donează covorul artificial și supraveghează ca toate lucrările de pregătire să fie la nivelul cuvenit.

Astfel, valoarea totală a lucrărilor executate de Consiliul raional Ialoveni a constituit suma de 1 380 984,21 lei. Iar FMF a venit cu donația covorului artificial în valoare de  1 027 670,49 lei.

La realizarea obiectivului dat sau folosit tehnologii moderne de ultimă generație care permit practicarea fotbalului în condiții excelente și asigură exploatarea terenului pe o perioada mai îndelungată.

133 afișări