Serviciile raionale convocate în ședință de către Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova

3 aprilie 2018

În ziua de 03 aprilie curent, în incinta Consiliul raional Ialoveni a avut loc ședința Comisiei raionale Ialoveni pentru examinarea circumstanțelor ce au servit drept temei la adoptarea actelor administrative ale autorităților administrației publice locale, acte considerate ilegale.

Evenimentul a fost organizat de Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova cu participarea președintelui raionului Ialoveni, domnul Lilian CARMANU, conducerii Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, în persoana domnului Ghenadie IURCO, doamnei Daniela NEDELCIUC și secretarului adjunct al Guvernului, domnul Adrian ERMURACHI.

La ședință au participat primari ai localităților din raion, secretari ai consiliilor locale și reprezentanți ai serviciilor desconcentrate în teritoriu.

Președintele raionului Ialoveni, domnul Lilian CARMANU, a deschis ședința cu un mesaj de salut, adresat celor prezenți, și a îndemnat la o intensificare a colaborării dintre Consiliul raional Ialoveni, consiliile locale, primăriile și serviciile desconcentrate din raion pentru obținerea unor rezultate performante.

Șeful Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, domnul Ghenadie IURCO, a familiarizat auditoriul cu activitatea Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat și rolul acestuia în asigurarea funcționării autorităților administrației publice locale în condiții de legalitate. Totodată, a atras atenția și asupra prezentării actelor administrative spre control în termenii stabiliți de lege, menționînd că numărul actelor prezentate tardiv este în descreștere, comparativ cu anul precedent.

Doamna Ludmila MUNTEANU, specialist principal la Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, responsabil de raionul Ialoveni, a prezentat o analiză amplă privind efectuarea controlului de legalitate a actelor administrative, în perioada 01 ianuarie – 31 decembrie 2017, evidențiind principalele probleme existente în activitatea autorităților administrației publice locale, precum și cele mai frecvente derogări de la cadrul legal, și anume în domeniile relațiilor funciare, raporturilor de serviciu, organizării licitațiilor, buget și finanțe.

Șeful-adjunct al Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, doamna Daniela NEDELCIUC, a relatat despre conlucrarea serviciilor desconcentrate din raionul Ialoveni cu administrația publică locală prin intermediul Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat.

La final, șeful Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, domnul Ghenadie IURCO, a mulțumit autorităților administrației publice locale și serviciilor desconcentrate pentru munca ce o depun în vederea prestării serviciilor calitative cetățenilor din raion.

75 afișări