Consiliul județean Iași organizează un Forum Cultural Transfrontalier Oportunități de Dezvoltare și Finanțare.

30 iulie 2021

O delegație a Consiliului raional Ialoveni condusă de președintele raionului, domnul Mihail SILISTRARU, asistat de doamna Diana JOSU-BRANIȘTE, șef Secția Cultură, participă în perioada 28-30 iulie la Forumul Cultural Transfrontalier Oportunități de Dezvoltare și Finanțare, organizat la Iași de către Consiliul județean Iași. La eveniment au fost invitate peste 60 de delegați din România,  Republica Moldova și Ucraina în cadrul căruia se discută despre oportunitățile de dezvoltare și finanțare a proiectelor culturale din cele trei țări.

Din declarațiile președintelui Consiliului județean Iași, Domnul Costel ALEXE: “Scopul nostru este să pregătim un portofoliu de proiecte culturale transfrontaliere pentru Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2021 – 2027. Cultura este, poate în cea mai mare măsură, cartea noastră de vizită, esența a ceea ce gândim, simțim și manifestăm. Am convingerea că lucrând împreună, prin instituțiile noastre de cultură, vom emana ce e mai frumos și valoros despre identitatea noastră comună. Rezoluția Forumului Cultural Transfrontalier pe care am semnat-o cu toții este expresia intenției și dorinței comune de a stabili legături interinstituționale pentru a onora fondul nostru cultural, istoric și social pe care îl împărtășim”.

Principalele dezbateri care au avut loc s-au centrat pe oportunități și soluții de colaborare transfrontalieră în domeniul cultural și s-au încheiat cu semnarea de către toți participanții a unei rezoluții.

182 afișări