O deplasare de serviciu în primăriile raionului a colaboratorilor Direcției Economie

21 mai 2021

Miercuri, 19 mai, colaboratorii Direcției Economie a Consiliului raional Ialoveni au efectuat o deplasare în primăriile satelor Cărbuna și Gangura.

Scopul întrunirii a fost de monitorizare și informare a agenților economici despre modul de subvenționare a plantațiilor multianuale, tehnicii agricole, acordării de plăți per cap de animal, consolidarea terenurilor agricole, întocmirea corectă a setului de acte, în cazul situațiilor excepționale cât și despre Programele Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întrepriderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), de susținere și dezvoltare a mediului antreprenorial în sectorul IMM.

Conform Planului de Activitate a Direcției pentru anul 2021, ca prioritate este stabilită informarea, consultarea și acordarea ajutorului practic agricultorilor la perfectarea dosarelor necesare pentru prezentare la Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA) care repartizează mijloacele fondului de subvenționare în agricultură, îndreptate spre stimularea proiectelor investițiionale ce țin de îmbunătățirea calității produselor, sporirea economiilor și a veniturilor prin reducerea cheltuielilor, creșterea durabilității investiționale.

La întrunire au participat primari, ingineri cadastrali și agenții economici, atât cei cu experiență cât și tineri antreprenori, doritori de a înființa o afacere în domeniul agricol.

Deplasarea în teritoriu a inclus și monitorizarea culturilor de toamnă, care conform normativelor și tehnicilor de plantare, corespund nivelului de creștere și dezvoltare.

136 afișări