18 mai – Ziua Internațională a Muzeelor

18 mai 2021

În fiecare an, la 18 mai, este sărbătorită Ziua internaţională a muzeelor, ce are ca obiectiv promovarea şi aducerea la cunoştinţa publicului a rolului acestor instituţii de cultură în dezvoltarea societăţii. În acest context Administrația raionului a participat astăzi la un șir de acțiuni dedicate sărbătorii.

Vă reamintim că Consiliul raional Ialoveni are în gestiune două instutuții de profil și anume: Muzeul raional de Istorie și Etnografie ”Anatol Candu” din satul Văsieni și Galeria Colecțiilor ”Petru Costin” din orașul Ialoveni. La administrarea primăriilor din raion mai avem muzee în comuna Ruseștii Noi și Zîmbreni, dar și alte muzee mai mici de pe lângă instituțiile de învățământ.

Și pe această cale invităm toți iubitorii de artă, istorie și cultură să viziteze muzeele noastre, deoarece dispun de colecții bogate și unice în felul lor.

Cu această frumoasă ocazie aducem sincere felicitări tuturor persoanelor pasionate de strângerea, păstrarea, identificarea, catalogarea, conservarea și expunerea obiectelor ce prezintă interes științific, istoric, artistic sau tehnologic, pentru a le expune vizitatorilor, urândule multă sănătate, succese și realizări cât mai frumoase.

Președintele raionului Ialoveni

Mihail SILISTRARU

119 afișări