Ședința Comisiei teritoriale extraordinare de Sănătate Publică din 27.04.2021.

28 aprilie 2021

La data de 27 aprilie 2021 s-a desfășurat ședința Comisiei Extaordinare pentru Sănătate Publică a raionului Ialoveni. În urma analizei situației epidimiologice din raionul nostru, Comisia a aprobat următoarea hotărâre:

  1. Se ia act de prevederile Hotărârilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr.51 din 19 martie 2021 și 53 din 26 martie 2021.
  2. Se reia procesul educațional în instituțiile de învățământ, începând cu data de 28.04.2021, cu participarea zilnică și prezența fizică a elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal din localitățile raionului, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspîndirea Covid-19;
  3. Se stabilește că oficierea slujbelor și a rugăciunilor, a serviciilor divine tradițional religioase, din Zilele de Paște (Noaptea Învierii) să fie desfășurate cu respectarea următoarelor măsuri de prevenire și control al infecției de COVID-19:

– Oficierea ritualurilor în aer liber, spații largi, deschise și bine aerisite;
– Admiterea în interiorul lăcașurilor a unui număr de pînă la 20 de persoane, astfel încît să fie asigurată o suprafață minimă de 4 m.p. pentru fiecare persoană și o distanță fizică de minimum 2 m între participanți.
– Purtarea obligatorie a măștii de protecție de către participanți;
– Aerisirea cît mai frecventă a spațiului interior, în interval de timp de cel mult 2 ore;
– La intrarea în locașuri să fie asigurat dezinfectantul pentru mîini, iar suprafețele sau obiectele de contact frecvent se vor dezinfecta periodic;
– Sfințirea bucatelor va avea loc pe un teritoriu cît mai extins, care va fi coordonat, în prealabil cu autoritățile publice locale de nivelul I;
– Angajații de poliție vor monitoriza și dirija fluxul de persoane pentru prevenirea aglomerărilor;

  1. Încălcarea condițiilor și a măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie un pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragerea la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.
  2. Prezenta hotărâre se aduce la cunoștință persoanelor și instituțiile vizate și intră în vigoare la data semnării.

Comisia își rezervă dreptul de a revizui hotărârea dată în dependență de evoluția răspândirii infecției Covid-19 în raionul nostru.

166 afișări