Comisia Teritorială Extraordinară pentru Sănătate Publică s-a întrunit în ședința săptămânală.

20 aprilie 2021

În scopul evaluării evoluției situației epidimiologice din teritoriul administrat a fost convocată în ședință Comisia Teritorială Extraordinară pentru Sănătate Publică în data de 19 aprilie. În urma analizei informației prezentate de către membrii comisiei, cu privire la numărul de infectări cu virusul Covid-19, pe perioada ultimilor două săptămâni, a fost emisă Hotărârea nr. 28 din 19.04.2021.

Principalele prevederi ale Hotărârii sunt legate de desfășurarea procesului educațional în teritoriul raionului. Datorită faptului că numărul de infectați în unele localități a scăzut simțitor, Comisia a decis permiterea desfășurării lecțiilor cu prezență fizică a tuturor elevilor în alte 7 localități, Costești, Molești, Răzeni, Puhoi, Ruseștii Noi, Dănceni, Zîmbreni.

Astfel, mai rămân în starea de alertă ”Cod Roșu”, în special din cauza numărului constant de infectări, localitățile: Ialoveni, Ulmu, Sociteni, Suruceni, Bardar, Văsieni și Mileștii Mici. În aceste localități procesul de învățământ se va desfășura cu prezența fizică a elevilor din treapta primară și liceală și clasele gimnaziale absolvente (IX), iar clasele V-VIII vor continua orele online.

Suplimentar, s-a decis prelungirea programul de activitate a piețelor agricole alimentare și nealimentare pentru intervalul 7.00 – 18.00.

În continuare este foarte important respectarea măsurilor de protecție pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19.

144 afișări