Procesul de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Integrată a raionului 2021-2026

28 ianuarie 2021

Prin prezenta, Direcția Economie a Consiliului raional Ialoveni vă informează că pînă la finele anului curent, Consiliul raional Ialoveni urmează să actualizeze Strategia de Dezvoltare Integrată a raionului 2014-2020, stabilind obiectivele strategice de dezvoltare pentru perioada anilor 2021-2026.

În acest context, Consiliul raional Ialoveni va crea un Grup de Lucru, responsabil de actualizarea Strategiei, unde vor fi coaptați reprezentanții tuturor autorităților raionale responsabile de domeniile incluse.

Conform concluziilor analizei socio-economice efectuate şi a consultărilor publice, a fost elaborată viziunea raionului pînă în anul 2020, unde au fost identificate un set de priorităţi şi obiective strategice.

Pe de altă parte, unele dintre obiective îşi au o conotaţie rezultativă pentru o perioadă lungă de timp, luînd în considerare potenţialul existent şi posibilele oportunităţi ce urmează a fi valorificate, iar problemele în sine, urmează a fi reduse şi/sau eliminate, prin analiza în detalii a cauzelor acestora, şi formularea unui plan concret de măsuri de remediere a cauzelor menţionate.

Fiecare măsură conţine acţiunile propuse, organizaţiile responsabile de implementare a acestora, durata estimativă de implementare, bugetul estimat al măsurii şi ţintele-cheie stabilite până la sfârşitul perioadei.

În concluzie vă informăm că textul integral al Strategiei raionului Ialoveni poate fi accesat la adresa: https://il.md/plan-strategic-pentru-2013-2020/

Pentru eventuale propuneri cu privire la dezvoltarea raionului în perioada următoare nu ezitați să ne contactați la adresa electronică: sectiaeconomieialoveni@gmail.com

171 afișări