Principalii actori în domeniul ocrotirii sănătății din raion întruniți pentru a consultări.

17 decembrie 2020

 În contextul schimbărilor planificate de către Administrația raionului în domeniul ocrotirii sănătății astăzi au avut loc consultări cu administratorii principalelor servicii medicale.

În deschiderea ședinței, domnul Andrei EREMIA, vicepreședinte al raionului a prezentat o informație generală cu privire la situația instituțiilor medicale din raion inclusiv necesitățile dictate de cerințele de modernizare a serviciilor oferite către cetățeni. Iar pentru a putea investi în modernizare și crearea de servicii noi indispensabile este necesar de divizat fizic cele două instituții medicale

Domnul Dinu ȘARGU, directorul IMSP Spitalul raional Ialoveni, s-a referit la nivelul jos al calității actului medical în raionul nostru, pentru ridicarea căruia este necesar de atras atenția celor trei piloni pe care se ține medicina, adică, cadrele, atragerea finanțărilor și crearea de condiții optime de muncă.

Reprezentantul Centrului de sănătate Ialoveni, doamna Galina VÎRTOSU s-a referit la faptul co situația nu este bună la nici una din cele două instituții, Centrul de sănătate Ialoveni și Spitalul raional Ialoveni, însă dacă se dorește o schimbare este bine de planificat centralizarea tuturor serviciilor fiecărei instituții medicale în imobile distincte. Iar acest fapt trebuie gândit în așa fel ca reforma să fie făcută într-o singură etapă pentru a crea cât mai puțin disconfort personalului medical și beneficiarilor de servicii medicale.

Președintele raionului, domnul Mihail SILISTRARU a informat pe cei prezenți că Administrația raionului este cointeresată ca cetățenii să beneficieze în final de servicii medicale mai calitative. Pentru aceasta se vor depune eforturi în vederea găsirii soluțiilor optime pentru activitatea ambelor instituții. Însă ce ține de finanțarea acestei reforme Consiliul raional Ialoveni nu este în stare să acopere integral costurile, în acest scop este necesar ca toate părțile cointeresate să identifice finanțări exterioare.

În urma unor discuții constructive, cei prezenți au căzut de-acord cu necesitarea stringentă de efectuare divizării celor două instituții pentru a reuși îmbunătățirea serviciilor medicale prestate de acestea.

274 afișări