Expoziția națională “Fabricat în Moldova”

31 ianuarie 2018

În perioada 31 ianuarie-4 februarie 2018, sub egida Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Ministerul Economiei și Infrastructurii, în cadrul CIE ”Mold Expo” se desfășoară cea de-a XVII –a ediție a Expoziției naționale “Fabricat în Moldova”.

Evenimentul întrunește participarea producătorilor și prestatorilor de servicii din Moldova Expoziția Națională ”Fabricat în Moldova”, lansată în 2002, este un instrument de promovare a mărfurilor și serviciilor autohtone. Ediția din acest an a întrunit peste 420 de agenți economici. Programul de afaceri include seminare, o masă rotundă națională, Forumuri bilaterale Moldova-Belarus, Moldova-România etc.

Din partea administrației raionului, la lansarea evenimentului au participat vicepreședinții raionului: Oleg Mereracre și Victor Istratiev, Ecaterina Beșliu-Basoc, șef-interimar, Direcție Economie, Agricultură și Cadastru și Petru Vîrlan, șef-interimar, Direcția administrație publică.

Din cadrul localităților raionului participă producătorii: SRL ,,Select Flor”, conducător Pușcașu Maria, comercializarea semințelor de legume și flori; GȚ,,Savva Mihai”, conducător Mihai Savva, producerea și comercializarea vinurilor de casă și desert; SRL,,Monicol”, conducător Dumitru Vicol, producerea și procesarea fuctelor și nucilor, producerea băuturilor tari; SA,,Vinuri Ialoveni”, director Corneliu Gandrabur, producerea vinurilor, inclusiv celor tari și speciale de tip,,HERES”; SRL,,Vioniservice”, conducător Ion Rotaru, producerea prunelor și nucilor în ciocolată; SRL,,Menavit Lux”, conducător Natalia Meșina, producerea produselor de panificație; Andrei Zagoreanu, producerea produselor din miere; Nicanor Negru, producerea produselor din miere; SRL “OxmarPan”, director Parascovia Bivol, producerea produselor de panificație ; Angela Tracenco, meșter popular;

245 afișări