INFORMAȚIE despre serviciul civil (de alternativă), organizarea încorporării în serviciul civil în primăvara anului 2018 în raionul Ialoveni

29 ianuarie 2018

  Legea nr. 156  din  06.07.2007  cu privire la organizarea serviciului civil (de alternativă)” stabileşte modul de îndeplinire a serviciului civil, în scopul asigurării unui cadru normativ pentru manifestarea datoriei civice faţă de societate.

 Conform  art. (2) a prezentei legi serviciul civil este un serviciu de stat, social util şi benevol, reprezentînd o alternativă pentru cetăţenii Republicii Moldova, care din convingeri religioase, pacifiste, etice, morale, umanitare şi din alte motive similare, nu pot îndeplini serviciul militar în termen.  Totodată art.(3), a aceleiași legi prevede că, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul la înlocuirea serviciului militar în termen cu serviciul civil în cazul în care îndeplinirea serviciului militar în termen, contravine convingerilor sale religioase, pacifiste, etice, morale, umanitare şi în alte cazuri similare. 

Conform Dispoziției nr.6 din 18 ianuarie 2018 a Centrului Serviciului Civil al Republicii Moldova, primirea cererilor motivate din partea cetățenilor privind scutirea de serviciul militar în termen și de încorporare în serviciul civil se va efectua în perioada 01.02.2018-31.03.2018  și va fi îndeplinită de către reprezentantul Serviciului Civil Ialoveni, domnul Ion BORDEA din cadrul Direcției Administație Publică al Consiliului Raional. Cererea pentru executarea serviciului civil urmează să fie depusă personal de cetățeanul care cere  înlocuirea serviciului militar în termen cu serviciul civil, iar depunerea cererii de către persoane terțe este inadmisibilă.

Cetățenii, care depun cerere de încorporare în serviciul civil, nu sunt obligați să prezinte documente confirmative cu privire la motivul cererii.

Totodată să poată argumenta  motivul  cererii  pentru exercitarea  Serviciul civil.

 

La momentul depuneri cererii  recrutul trebuie să prezinte  următoarele documente:

 

 

  1. Copia contractului individual de muncă de la organizaţia în care lucrează recrutul la momentul

    depunerii     cererii sau  certificat  de la locul de muncă cu numărul de înregistrare a contractului individual de muncă, indicarea funcţiei  exercitate şi a salariului  lunar;

  1. Adeverinţă „Starea familiară” , de la primărie;
  2. Adeverinţa de recrut;
  3. Copia buletinul de identitate însoțită de original;
  4. Copia diplomei de studii;
  5. 2 foto 3×4.
  6. Cei care vor execute serviciul civil în gospodărie țărănească, să prezinte certificatul

                                     de înregistrare a gospodăriei țărănești GȚ.

 

Tel. de contact  (0268) 268 93

101 afișări