Proiectul de izolare termică a Spitalului raional se apropie de sfârșit.

12 noiembrie 2020

Cu scopul de mărire a eficienței energetice a clădirilor Spitalului raional Ialoveni dar și îmbunătățirii aspectului exterior al acestuia a fost inițiat proiectul de izolare termică a construcțiilor complexului medical din raion în 2016.

Suma totală inițială a proiectului constituia 5,8 mil. lei, dintre care , grand oferit de Fondul de Eficiență Energetică (FEE) 4,33 mil. lei și contribuția Beneficiarului 1,47 mil. lei. Suprafața totală ce necesita să fie izolată termic era de 6500 m2.

Pe parcursul executării contractului au mai fost identificate lucrări suplimentare de construcție care nu erau elegibile de a fi finanțate din FEE. Aceasta a majorat suma totală a contractului cu cheltuieli neprevăzute în bugetul inițial, ceea ce a dus la stoparea pe o perioadă de peste trei ani a lucrărilor.

O prioritate a actualei conduceri a raionului a fost finisarea de urgență proiectului dat și darea în exploatare a obiectului. În acest scop Consiliul raional Ialoveni, în calitate de fondator al instituției publice, Spitalul raional, a alocat în acest an suma de 1,644 mil. lei. O dată cu alocarea acestor mijloace situația a fost deblocată, antreprenorul a reluat lucrările pentru a le duce la un bun sfârșit, iar Instituția va căpăta un aspect exterior plăcut și eficiența energetică va fi îmbunătățită substanțial.

113 afișări