Ziua mondială a recordurilor marcată în raionul Ialoveni

9 noiembrie 2020

Astăzi în orașul Ialoveni, în sediul de expoziție a Colecțiilor domnului Petru Costin a avut loc un eveniment de promovare a patrimoniului cultural și expozițional a raionului. În colaborare cu Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova a fost lansat ”Traseul Recordurilor Guinness în Republica Moldova”.

Conform celor relatate de reprezentanții Asociației Patronale a Industriei Turismului, Traseul Recordurilor Guinness va include vizite la 5 atracții turistice unice – candidații și deținători de recorduri incluse în Cartea Recordurilor Guinness, iar regiunea Ialoveni ocupă primul loc în concentrarea recordurilor.

  1. Cea mai mare colecție de potcoave din lume – Galeria Petru Costin a Consiliului rational Ialoveni,
  2. Cea mai mare colecție de vinuri subterane din lume – Combinatul de vinuri calitative Milestii-Mici,
  3. Cea mai mare hartă a Moldovei din monede din lume,
  4. Cea mai adâncă producție subterană de șampanie din lume, metoda tradițională,
  5. Cel mai lung traseu de turism vinicol subteran din lume.

-alte recorduri.

În discursul său de deschidere a evenimentului, președintele raionului, domnul Mihail SILISTRARU a ținut să accentuieze importanța dezvoltării sectorului turismului în Ialoveni, iar acțiunea care a fost organizată astăzi are ca scop principal promovarea obiectivelor turistice în zonă.

Lansarea Traseului Recordurilor Guinness, un tur informativ, un seminar tematic, va stimula agențiile de turism și operatorii de turism să promoveze mai activ valorile culturale și turistice naționale, să valorifice potențialul turismului local la nivel regional și internațional.

208 afișări