NOUL MECANISM DE GESTIONARE A CRIZEI PANDEMICE

25 septembrie 2020

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică (CNESP) a stabilit noul mecanism de gestionare a crizei pandemice la nivel national.

Conform prevederilor Hotărârii nr. 32 din 24 august 2020, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) are atribuția de a stabili gradele de alertă corespunzătoare nivelului de risc al transmiterii virusului Covid-19 vor fi atribuite la nivel teritorial, în dependență de mai mulți indicatori.

În dependență de nivelul de risc al transmiterii virusului Covid-19, Comisiile teritoriale de sănătate publică vor stabili măsurile de sănătate publică corespunzătoare gradului de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

De asemenea, Conform prevederilor Hotărârii nr. 31 din 24 august 2020 se admite desfășurarea în aer liber a  expozițiilor, festivalurilor, târgurilor agricole specializate, și a activităților în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură, cu respectarea instrucțiunilor privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID – 19. Numărul spectatorilor nu trebuie să depășească  50% din capacitatea sălilor, cu respectarea distanței între persoane de cel puțin 1.5 metri. Purtarea măștilor va fi obligatorie pe toată durata evenimentului, care nu va depăși 2 ore.

295 afișări