Întrunirea Comisiei raionale Extraordinară de Sănătate Publică

26 iunie 2020

      Astăzi, 25 iunie și-a desfășurat activitata Comisia raională Extraordinară de Sănătate Publică. În urma examinării subiectelor expuse pe ordinea de zi, Comisia a emis Hotărârea nr 7 din 25 iunie 2020.

În urma constatării unei evoluții a răspândirii infecției COVID -19, cât și creșterea rapidă a numărului persoanelor confirmate în raionul nostru,  grupul de lucru din cadrul Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică, a înterprins un șir de vizite cu scopul de monitorizare, informare a cetățenilor despre situația creată, la mai multe instituţii şi  agenţi economici din oraşul Ialoveni. Îm urma vizitelor s-au depistat unele încălcări ale prevederilor instrucţiunilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei COVID -19 aprobate prin  Hotărârea nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

Managerii instituţiilor au fost instruiţi de către preşedintele Comisiei domnul Andrei Eremia, șeful Inspectoratului de poliţie al raionului domnul Pavel Damaschin, coordonatorul subdiviziunii CSP domnul Vasile Munteanu, directorul IMSP spitalul raional Ialoveni domnul Mihail Cotovan şi medic-şef staţia AMU filial Ialoveni domnul Nicolae Lozovanu despre măsurile de precauţie, combare şi stopare a răspândirii a infecţiei COVID -19. La fel au fost aduse avertizări despre sancţionarea în cazul nerespectării măsurilor impuse, în conformitate    în vigoare.

Astfel de vizite a Comisiei vor fi interprinse în teritoriul raionului pe tot parcursul perioadei de urgenţă în Sănătate Publică.

Comisia vine cu un solicitarea către toţi locuitorii raionului Ialoveni, a managerilor de instituţii, cât şi a administratorilor de transport public de călători, de a respecta toate măsurile de combatere a răspândirii infecţiei COVID -19, pentru a evita impunerea de măsuri mai drastic de restricționare.

226 afișări