Vizită de lucru la Secția Situații Excepționale Ialoveni

6 mai 2020

În data de 06 mai 2020, cu o vizită de lucru administrația raionului s-a deplasat la Secția Situații Ialoveni. Secția este unul din serviciile desconcentrate subordonate Ministerului Afacerilor Interne ce activează în teritoriul raionului Ialoveni.

Deși ne-am obișnuit să-i avem rapid și promt în ajutor de fiecare dată când suntem în dificultate, salvatorii noștri activează în condiții destul de precare. Multe sunt neajunsurile cu care se confruntă instituția, începând de la insuficiența autospecialelor, învechirea și ieșirea practic din uz a utilajelor, uzura accentuată a echipamentelor individuale de protecție, până la spațiile administrative de activitate și recreere care sunt insuficiente.

Din cele relatate de șeful Secției, domnul Ion COBÎLEANU, instituția este programată pentru a participa la un proiect de investiții și modernizare, ce urmează a fi finanțat de Statele Unite ale Americii începând cu 2022. Pentru acest proiect Consiliul raional Ialoveni a alocat un teren pe care urmează să fie amenajat noul sediu.

Insă până vor putea beneficia de promisa modernizare, angajații Secției Situații Excepționale Ialoveni vor fi nevoiți să ativeze în condițiile actuale, intervenind promt și fără nici o ezitare la fiecare solicitare a cetățenilor di raionul nostru.

113 afișări