Doi Martie – Ziua Memoriei

2 martie 2020

Astăzi, 2 martie 2020, cu toții marcăm Ziua Memoriei, cea de a 28 aniversare de la declanșarea Războiului de pe Nistru. Război pentru apărarea independenței și integrității Republicii Moldova care ca o rană netămăduită sângerează până astăzi.

În raionul Ialoveni s-a desfășurat o manifestație oficială de comemorare a victimilor războiului cu participarea președintelui raionului domnul Mihail Silistraru, primarului orașului Ialoveni, domnul Sergiu Armașu, reprezentanți ai Ministerului de Interne, ai Ministerului Apărării și ai combatanților.

Ceremonia a început cu un minut de reculegere în memoria celor căzuți în lupte și a continuat cu oficierea unei slujbe religioase. În continuare au urmat discursurile oficialilor prezenți, prin care domnul președinte Mihail Silistraru a ținut să accentueze că: ”războiul transnistrian a fost un conflict planificat, a cărui scenariu a fost repetat și în alte tări din spațiul post-sovietic, menit să țină aceste popoare într-o atmosferă de incertitudine și instabilitate, să nu permită dezvoltarea Republicii Moldova în armonie cu statele europene”.

Toți cei care au luat cuvântul au ținut să vină cu un omagiu către voluntarii care s-au sacrificat și au mers cu arma în mână la Nistru, la fel au subliniat că eroizmul lor nu trebuie să fie trecut cu vederea, dimpotrivă, trebuie să ne consolideze și să ne unească.

În final toți participanții la eveniment au depus flori la monumentul ”Eroilor căzuți pe câmpul de luptă”

156 afișări