Atelierul de lucru – ”Consolidarea terenurilor agricole”

20 februarie 2020

Joi,  20 februarie 2020 în incinta Consiliului raional sa desfășurat Atelierul de lucru cu tematica ”Consolidarea terenurilor agricole”, unde au fost elucidate subiectele:

  1. Infrastructura de date spațiale. Noțiuni. Cadrul legal. Utilizarea datelor spațiale.
  2. Consolidarea terenurilor agricole
  3. Programul de conservare si sporire a fertilității solurilor.
  4. Modificările aprobate în politici publice din domeniul relatiilor funciare

Vicepreședintele raionului Ialoveni, doamna Victoria Marian-Bogos, s-a adresat cu un mesaj de salut participanților la seminar, apreciind înalt activitatea autorităților publice în  promovarea politicilor publice din domeniul relațiilor funciare.

Seminarul a fost organizat de Șefa Serviciului Relații Funciare și Cadastru, doamna Ecaterina Beșliu-Basoc și moderat de către Viorel Lupu-Gorița, Șef direcție relații funciare și protecția solului  și Ion Dani, Șef-adjunct direcție geodezie, cartografie și geoinformatică, reprezentanți ai Agenției Relații Funciare și Cadastru.

Scopul atelierului de instruire este de a studia legislația funciară privind consolidarea terenurilor și de aplica aceste cunoștințe în activitatea administrației publice, pentru a presta cu profesionalism servicii de calitate și de a valorifica rațional și eficient resursele funciare.

La seminar au participat primarii localităților raionului, inginerii funciari, specialiști și conducători ai subdiviziunilor raionale de profil.

 

151 afișări