Viticultorii din raion întruniți la un seminar teoretico-practic

7 februarie 2020

     Vineri, 07 februarie 2020, în sala de ședințe a Consiliului raional Ialoveni viticultorii din raion sau întrunit la un seminar teoretico-practic cu tema: “Situația în sectorul viticol la moment. Particularitățile tăierii în uscat a viței de vie în condițiile anului 2020”, organizat de către serviciul agricultură a Consiliului raional în colaborare cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor Strugurilor din Moldova, director Eudochim UNGUREANU, care a moderat evenimentul dat. La seminar au participat peste 120 de producători din sectorul vitivinicol.

Vicepreședintele raionului Ialoveni Andrei EREMIA, sa adresat cu un mesaj de salut participanților la seminar, apreciind înalt activitatea viticultorilor la dezvoltarea socio-economică a raionului.

Cu un suport informațional, metodic și practic sa adresat domnul Valeriu CEBOTARI, expert național în viticultură “Cu privire la dezvoltarea și modernizarea sectorului viticol. Starea plantațiilor viticole la moment. Metode de formare, particularitățile tăierii în uscat a viței de vie”.

Doamna Larisa MUNTEANU, inspector principal, secția  sănătatea plantelor și control semincer al Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor (DRSA)  Ialoveni, a abordat subiectul cu privire la Protecția plantelor viticole. Bolile și dăunătorii plantațiilor viticole, programe fitosanitare, metode de combatere”.

        În cadrul seminarului reprezentantul ISP Inter SRL Maxim REVENCO a prezentat o informație amplă referitor la ofertele de tehnică și utilaj agricol pentru prelucrarea plantațiilor viticole.

Partea a 2-a a seminarului sa desfășurat cu deplasarea în teren la o plantație viticolă, unde domnul Valeriu CEBOTARI  a demonstrat procedeele practice de tăiere a viței de vie în uscat și formare a butucilor.

În cadrul seminarului organizatorii și formatorii au dat explicații și răspunsuri argumentate la multiple întrebări adresate de către viticultori.

151 afișări