Întrunirea APL, Conducătorilor şi specialiştilor din complexul agroindustrial, reprezentanţi ai gospodăriilor ţărăneşti la un seminar instructiv

28 ianuarie 2020

    Marți, 28 ianuarie curent, reprezentanții Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au prezentat un seminar de informare în raioanul Ialoveni, comunicându-le producătorilor agricoli principalele măsuri de sprijin ce vor fi acordate prin prisma subvențiilor din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rurarl (FNDAMR) pentru anul 2020.

Cu un mesaj de salut celor prezenți dîn sală sa adresat , vicepreședintele raionului Ialoveni Victoria Marian – Bogos, în care a menționat importanța activității agenților economicidin ramura agricolă în dezvoltarea socio economică a raionului.

În contextul întrevederilor, conducerea AIPA a informat producătorii agricoli și tot publicul prezent la eveniment, cu privire la rezultatele obținute în anul 2019, dar și perspectivele subvenționării pentru anul 2020, astfel, îndemnând fermierii să fi la fel de activi la accesarea subvențiilor, contribuind la modernizarea sectorului agricol din țara noastră.

Întrunirea a avut  ca obiectiv informarea pe larg a tuturor fermierilor din raionul Ialoveni, cu privire la accesarea suportului financiar acordat din partea statului în vederea dezvoltarii sectorului agricol, privind accesarea subvențiilor postinvestiționale, în avans pentru proiecte start-up, precum și subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai în mediul rural.

Totodată, s-a pus accentul pe informarea potențialilor beneficiari de subvenţii, cu privire la respectarea criteriilor de eligibilitate, îndeplinirea tuturor obligaţiilor ce rezultă din prevederile declaraţiei pe propria răspundere vizând veridicitatea datelor ce sunt incluse la dosar, etc.

Amintim că, în scopul asigurării interacțiunii dintre autoritățile statului și producătorii agricoli, identificării problemelor dar și a soluțiilor aferente acestora.

În cadrul seminarului un număr mare de producători și realizatori  de tehnică agricolă , fertilizanți, combustibil și-au prezentat ofertele de produse și au propus celor prezenți mai multe pleante cu informații.

Cei prezenți, peste 130 de personae, au rămas mulțumiți de informația prezentată, continuînd discuțiile și schimbul de păreri și după încheierea seminarului.

89 afișări