ZIUA AGRICULTORULUI SĂRBĂTORITĂ LA IALOVENI

26 noiembrie 2019

Tradițional, în a patra duminică a lunii noiembrie, Conform Hotărîrii Parlamentului nr.298 din 25.11.1994, în Republica Moldova e sărbătorită „Ziua lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare”.

Este un prilej potrivit pentru totalizarea rezultatelor anului agricol, precum și  menționarea colectivelor și persoanelor care au înregistrat cei mai buni indicatori de producere.

În anul curent, Consiliul raional Ialoveni a acordat atenția corespunzătoare evenimentului, invitând la data de 22 noiembrie 2019 mai bine de 160 de producători agricoli din raion la ,,Centrul de sprijinire a mediului de afaceri transfrontaliere: training, expoziții și simpozioane” pentru a-i omagia cu prilejul Zilei lor profesionale.

La eveniment au participat și au venit cu mesaje de salut și felicitare președintele  raionului, vicepreședinții, secretarul consiliului raional și domnul Ion Sula, ex-ministru al agriculturii și industriei alimentare.

În baza datelor Direcției pentru statistică și Direcției deservire Fiscală pe anul 2019, au fost nominalizați cei mai buni contribuabili din diferite ramuri, cum ar fi: viticultura, vinificația, legumicultura, pomicultura, apicultura, producția animalieră, producția avicolă, post-recoltarea și procesarea pentru investiții în proiecte, tehnologii performante și rezultate esențiale în creșterea producției agroalimentare. De titlul de ,,Cel mai bun contribuabil din domeniul agriculturii și industriei prelucrătoare în anul 2019”  s-a învrednicit Î.M. „Vinăria Bardar” SA, director general – Mihail Duca.

De asemenea, au fost înmânate diplome de onoare și premii bănești agenților economici care au obținut realizări frumoase conform rezultatelor concursului raional organizat în perioada secerișului, precum și cei 30 de premianți ai gospodăriilor țărănești și persoane fizice, care au stabilit rezultate considerabile în sectorul agroalimentar în anul 2019. S-au bucurat de mențiune și 5 tineri agricultori, speranța raionului,  dar și 4 veterani ai complexului agroindustrial.

Festivitatea a culminat cu un program artistic susținut de Orchestra raională de muzică populară ,,Porumbița”, de colectivul de dansatori din satul Bardar și  tânărul interpret Victor-Flaviu Grumeza.

185 afișări