Producătorii agricoli din raionul Ialoveni la “Gala AIPA 2019”

4 iunie 2019

În cadrul celei de-a III – a ediție a “Galei AIPA 2019” au fost premiate și evidențiate cele mai performante investiții în sectorul agroindustrial din anul 2018, pentru cele 19 categorii aferente domeniilor conexe agriculturii și mediului rural, organizat de Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) sub patronajul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM). Evenimentul s-a desfășurat la Castelul MIMI din raionul Anenii Noi.

Este important de menționat faptul că 4 producători agricoli din raionul Ialoveni au fost desemnați câștigători din cele 19 nominalizări la Gala premiilor AIPA.

Aceștia sunt:

Ion Ionaș, conducător  SRL “Ionex Trans”, s. Costești la categoria „Tînăr Fermier de Succes”;

SRL “Ionex Trans” în calitate de membru a fost susținut de Asociația Producătorilor și Exportatorilor  Strugurilor din Moldova, care a fost nominalizată la categoria “Asociația de Profil a Anului”.

Perjan Alexandr, conducător  SRL “Euroalun”, s Puhoi la categoria “Start – up – ul Anului”;

Negru Nicanor, conducător SRL “Regina Naturii”, s. Costești la categoria “Cea mai Performantă Investiție în Dezvoltarea Infrastructurii Postrecoltare și Procesare” ;

Rusu Anatolie, conducător SRL “Apistera”, s. Ruseștii Noi, la categoria „Apicultorul Anului”.

La eveniment am fost onorați cu prezența de către Prim–ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, directorul general AIPA, Vadim Curmei, care au felicitat câștigătorii pentru rezultatele obținute și le-au înmânat premii.

178 afișări