MESAJUL PREȘEDINTELUI RAIONULUI IALOVENI CU PRILEJUL SĂRBĂTORILOR DE 9 MAI – ZIUA VICTORIEI ȘI ZIUA EUROPEI

9 mai 2019

Stimați concetățeni, locuitori ai raionului Ialoveni,

Vă salut și Vă felicit cu prilejul a două importante sărbători marcate în țara noastră în data de 9 mai – Ziua Victoriei și Ziua Europei!

Ziua Victoriei este simbolul curajului și al patriotismului pentru acei cetățeni ai căror părinți, frați sau surori au luptat în tranșeele celui de-al doilea război mondial, este un prilej pentru comemorarea tuturor victimelor acestui necruțător macabru, resimțit dur în spațiul european.

Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea și integritatea în rândul europenilor, consensul de conviețuire, de promovare a democrației și de păstrare a valorilor umane într-o Europă fără frontiere.

Sunt două evenimente simbolice care pledează pentru pace, ne îndeamnă spre conciliere și toleranță și ne demonstrează că, pe cât suntem de diferiți, pe atât mai mult avem nevoie de unitate. Nici unul dintre aceste două evenimente nu s-a soldat fără unitatea de idee și cauză, fără demnitate sau fără curaj. Fiecare dintre ele au impus sacrificiu și dedicație.

Vă îndemn să respectăm valorile simbolice ale tuturor locuitorilor noștri, să fim uniți și să judecăm după fapte. Împreună avem de modernizat comunitatea noastră, de creat condiții de bunăstare, de valorificat potențialul uman și cel material. Uniți vom reuși să lăsăm urmașilor noștri o moștenire demnă de sacrificiul promotorilor acestor evenimente ale contemporanității.

Lumină și liniște în casele noastre. Hristos a Înviat!

Cu un deosebit respect și considerațiune,

Sajin Ghenadie,

Președintele Raionului Ialoveni,

 

124 afișări