MESAJUL PREȘEDINTELUI RAIONULUI IALOVENI ÎN LEGĂTURĂ CU INCENDIUL DISTRUGĂTOR DE LA CATEDRALA NOTRE-DAME DIN PARIS

16 aprilie 2019

Ieri, prietenii noștri francezi și credincioșii au trăit încă o patimă în Săptamâna Mare. Ar plânge și Victor Hugo cu tot cu acel cocoșat de la catedrală, despre care citeam în copilărie. Scriitorul Victor Hugo a fost cel care a salvat catedrala de la distrugere. Romanul „Cocoșatul de la Notre-Dame ” a atras atenția asupra catedralei ce era în ruină la momentul respectiv, și astfel a fost posibilă obținerea unor fonduri ce erau necesare pentru lucrările de restaurare.

Făcând un salt în istorie și o paralelă…15 Aprilie 2019, când Catedrala Notre-Dame din Paris este mistuită de flăcări… Incendiul a izbucnit la ora 19:00, ora Franței… sperăm nu din neglijență sau din dorința de a o restaura…

În calitatea mea de președinte al consiliului raional, împreună cu tot raionul Ialoveni, suntem alături de Franţa și de tragedia petrecută la „monumentul de nepreţuit”.

Suntem siguri că poporul francez va readuce, așa cum a mai facut-o și în trecut, această capodoperă la splendoarea pe care toți ne dorim să o revedem.

89 afișări