ȘEDINȚA CONSILIULUI TRIPARTIT PE LÂNGĂ DIRECȚIA OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ IALOVENI

13 aprilie 2019

        În conformitate cu prevederile Regulamentului nr.24 din 11 martie 2019 al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă la 12 aprilie curent, a avut loc prima şedinţă a Consiliului tripartit pe lângă Direcția Ocuparea Forţei de Muncă Ialoveni.

De menționat că, consiliile tripartite pe lângă subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă sunt constituite în baza prevederilor art.12 din Legea nr.105/2018 (întrată în vigoare la 10 februarie 2019) cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj, pe baza principiului parității, cu rol consultativ. Consiliile tripartite asigură realizarea dialogului social în procesul de implementare a politicii de ocupare a forței de muncă și asigurării de șomaj la nivel local.

Consiliul tripartit este format din reprezentanți ai autorității publice locale, ai organizațiilor sindicale și patronale la nivel teritorial, agenților economici, organizațiilor și instituțiilor. După acest criteriu, Consiliul tripartit pe lângă Direcția Ocuparea Forţei de Muncă Ialoveni este alcătuit după cum urmează: Nicolae Mereacre – secretarul Consiliului raional Ialoveni, Nina Miroliubov – preşedinte al comitetului raional al sindicatului lucrătorilor din învăţământ, Claudia Vutcariova – trezorier al comitetului raional al sindicatului angajaților din serviciul public, Svetlana Nedova – șefa secției resurse umane ”Sandriliona” SA, întreprindere de producere a înghețatei cu activitate economică și pondere mare pe piața muncii teritoriale, Petru Codreanu – șef DOFM Ialoveni.

În cadrul primei ședințe președinte al Consiliului tripartit a fost ales domnul Nicolae Mereacre – secretarul Consiliului raional Ialoveni, iar doamna Zinaida Grubleac, specialist principal al Direcției Ocuparea Forței de Muncă Ialoveni, a fost numită secretară a Consiliului tripartit.

La ședința Consiliului tripartit a fost audiat și discutat raportul șefului DOFM Ialoveni, Petru Codreanu, privind rezultatele activității instituției în perioada anului 2018, au fost aprobate Planul de activitate al Consiliului tripartit pentru anul 2019 și Planul de acțiuni al Direcției Ocuparea Forței de Muncă Ialoveni pentru anul 2019.

După şedinţă, domnul Nicolae Mereacre, secretar al Consiliului raional Ialoveni şi preşedinte al Consiliului tripartit, a avut o discuţie îndelungată cu specialiştii DOFM Ialoveni, a ascultat cu atenţie despre problemele cu care se confruntă Direcția în activitatea sa şi a dat asigurări că se va implica activ în rezolvarea acestora din postura pe care o deţine.

113 afișări