Seminar tematic de informare privind actele normative din domeniul funciar

6 aprilie 2019

Vineri, 5 aprilie 2019, în incinta Consiliului Raional Ialoveni, s-a desfășurat atelierul de lucru cu tematica: „Mediatizarea actelor normative din domeniul funciar și îmbunătățiri funciare”.

Agenda atelierului a vizat următoarele tematici:

  1. Condiții și proceduri de realizare a activităților de îmunătățiri funciare, protecție, conservare și sporire a fertilității solurilor;
  2. Stimularea măsurilor de îmbunătățiri funciare;
  3. Metode, principii și stimulări de consolidare a terenurilor agricole;
  4. Folosirea apelor la irigarea terenurilor agricole din lacuri/iazuri;
  5. Arenda terenurilor și altor bunuri agricole.

Subiectele au fost elucidate participanților de către reprezentanții Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului: doamna Angela Dogotari, șef Serviciu politici în domeniul fondului funciar și îmbunătățiri funciare; domnul Vasile Nemțeanu, consultant principal și domnul Dumitru Bratco, consultant superior.

La eveniment au participat primari ai localităților, ingineri cadastrali din raioanele Ialoveni, Hîncești și Anenii Noi, producători agricoli, dar și persoane cointeresate.

Din partea administrației raionului au participat domnul Victor Istratiev, Vicepreședintele raionului, doamna Ecaterina Beșliu-Basoc, șef Serviciu Relații Funciare și Cadastru, specialiști de ramură în domeniul agricol.

 

 

 

 

138 afișări