Ședința comisiei situații excepționale Ialoveni

9 iulie 2018

La data de 09 iulie 2018, Președintele raionului, dl Lilian Carmanu a prezidat ședința comisiei Situații Excepționale Ialoveni unde au fost discutate subiecte despre:

  • Acțiunile întreprinse la  pregătirea protecției  civile  în perioada   trimestrului  doi al anului curent.
  • Nivelul de pregătire a Protecției Civile în raion în contextul desfășurării aplicațiilor  protecției civile în luna octombrie anul curent,  despre măsurile întreprinse pentru prevenirea incendiilor în perioada de  recoltare a cerealelor de I grupă în anul curent.
  • Măsurile întreprinse pentru prevenirea în domeniul agricol a apariției focarelor de epifitotii în fitotehnie și epizootii în zootehnie.
  • Măsurile de stopare a alunecării de teren pe care trece drumul local care leagă or. Ialoveni și s. Costești.

De asemenea, s-a menționat că în baza scrisorilor nr.19/4-508 din 30.03.2018 a Guvernului RM și nr. 19/4-508 din 30.03.2018 a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a fost trimisă  scrisoare către președinții CSE din primării în care sa solicitat examinarea stării lacurilor de acumulare cu identificarea celor care nu corespund cerințelor de exploatare conform celor prevăzute în HG nr. 977 din 16 august 2016 și ar putea duce la inundații locale.

Rieșind din informațiile prezentate de către 18 din 25 primării sa constatat că în în teritoriul acestor primării  nu au fost identificate bazine acvatice, care ar prezenta un risc de provocare a inundațiilor.

 

 

110 afișări