Galeria colecțiilor „Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni a vernisat o expoziție unicat de monede în municipiul Buzău, România

9 octombrie 2024

Galeria colecțiilor „Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni a deschis la data 08 octombrie 2024, expoziția „Colecția de monede emise de Moldova Suverană”, la „Vila Albatros” din cadrul Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” din municipiul Buzău, România.

Expoziția are în componență 195 de monede de aur și argint și va fi deschisă zilnic în perioada octombrie – noiembrie 2024, fiind organizată de Primăria municipiului Buzău în colaborare cu Centrul Cultural și Educaţional „Alexandru Marghiloman” şi Fundația pentru Cercetări Multidisciplinare, în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni și Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

În cadrul ceremoniei de deschidere domnul colonel Petru Costin a prezentat o comunicare despre monedele comemorative emise de către Banca Națională a Moldovei fiind dedicate unor personalități, evenimente istorice, mănăstiri, precum și naturii, științei sau artelor. Monedele sunt de o valoare inestimabilă, remarcându-se prin estetica deosebită și execuția lor măiestrită, în ansamblu reprezentând o adevărată operă de artă monetară.

Menționăm că, în rezultul parteneriatului durabil între Consiliul raional Ialoveni și Primăria municipiului Buzău, Galeria colecțiilor „Petru Costin” a beneficiat de investiții pentru promovarea, păstrarea și valorificarea patrimoniului cultural național.

147 afișări