Conducerea raionului Ialoveni transmite felicitări tuturor arhitecților cu prilejul Zilei profesionale

7 octombrie 2024

Cu ocazia Zilei Mondiale a Arhitecturii, sărbătorită anual în prima zi de luni a lunii octombrie, conducerea raionului Ialoveni, adresează cele mai călduroase felicitări tuturor arhitecților și profesioniștilor din domeniu care, prin talentul și dedicarea lor, transformă spațiile în locuri care ne inspiră și ne îmbunătățesc viața.

„Arhitectura este mai mult decât un domeniu tehnic – este o formă de artă care modelează viitorul. Clădirile pe care le proiectați nu sunt doar structuri fizice, ci expresii ale creativității, funcționalității și sustenabilității. Astăzi, le mulțumim tuturor arhitecților pentru viziunea lor și pentru eforturile constante de a ridica standardele estetice și funcționale ale mediului construit. Continuăm să apreciem munca voastră și ne angajăm să susținem inovația și colaborarea în acest domeniu esențial. La mulți ani tuturor arhitecților și celor implicați în acest domeniu fascinant”, se menționează în mesajul conducerii raionului.

Precizăm că, Ziua profesională a arhitecților în Republica Moldova a fost stabilită prin Hotărârea Guvernului și se consemnează anual. Tot în această zi, prin decizia Consiliului Uniunii Internaționale a Arhitecților de la Barcelona (din 1997) şi a Comisiei Națiunilor Unite Pentru Așezările Umane – HABITAT, s-a decis ca Ziua Mondială a Arhitecturii să se celebreze la aceeași dată cu ziua dedicată habitatului, care încă din 1986, prima zi de luni din octombrie a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite „Ziua Mondială a Habitatului”.

Cu respect,
Natalia EREMIA,
Președinta raionului Ialoveni

81 afișări