Mai multă siguranță în trafic pentru locuitorii raionului. Consiliul raional Ialoveni a amenajat mai multe treceri pietonale denivelate

4 octombrie 2024

Consiliul raional Ialoveni, odată cu începerea noului an școlar, a amenajat în patru localități treceri pentru pietoni denivelate în preajma instituțiilor preșcolare și școlare, astfel încât să fie asigurată securitatea copiilor și maturilor în timpul traversării străzii.

Trecerile denivelate pentru pietoni au fost construite pe drumurile cu indicele „L”, aflate în gestiunea și la întreținerea Consiliului raional Ialoveni. Astfel, în localitățile, Bardar, Sociteni, Cărbuna și Bălțați, în apropierea instituțiilor de învățământ, au fost amenajate treceri denivelate pentru pietoni, pentru a spori securitatea la traversarea străzilor de către copii și maturi, și totodată, pentru a disciplina șoferii în respectarea prevederilor Regulamentului circulației rutiere.

La amenajarea trecerilor denivelate pentru pietoni au fost folosite metode inovative conform Caietului de sarcini, aplicându-se marcajul bicolor, cu vopsea ce conține microbile reflectorizante, astfel încât să sporească vizibilitatea trecerii pentru pietoni, atât pe timp de noapte, cât și în condiții meteorologice nefavorabile.

Precizăm că, securitatea participanților la trafic la trecerile pietonale reprezintă o prioritate pentru Consiliul raional Ialoveni, motiv pentru care întreprinde măsuri necesare de a spori nivelul de securitate a participanților la trafic prin instalarea indicatoarelor rutiere necesare, reînnoirea marcajului pietonal, amenajare trecerilor pietonale denivelate, folosirea vopselelor cu microbile reflectorizante la aplicarea marcajului longitudinal etc.

102 afișări