„Alergarea globală pentru Pace – Peace Run” a transmis „Torța Păcii” raionului Ialoveni

24 septembrie 2024

Consiliul raional a preluat astăzi, 24 septembrie „Torța Păcii” de la organizatorii crosului „Alergarea globală pentru Pace – Peace Run”, eveniment, desfășurat în scuarul Consiliului, în cadrul unei ceremonii de întâlnire a echipei internaționale de alergători din cadrul evenimentului cultural-sportiv internațional „Alergare pentru Pace”, etapa europeană, care se desfășoară în Republica Moldova în perioada 21 – 24 septembrie.

Echipa de alergători din țările: Scoția, Marea Britanie, Italia, Franța, Cehia, Mexic, Noua Zeelandă, Ucraina și România a fost întâmpinată de către vicepreședintele raionului, Petru Beregoi, și viceprimarul orașului Veaceslav Cernat.

În mesajul său de salut, vicepreședintele raionului, Petru Beregoi, a subliniat ideea că noi toți pledăm pentru pace și solidaritate între țările lumii, pentru promovarea incluziunii și a bunăvoinței între oameni, și a modului sănătos de viață în mediul  tinerei generații.

Coordonatorul „Peace Run” Ion Frunză a mulțumit pentru primire și a relatat despre cele mai importante momente din istoria „Alergării pentru pace”, fondată în anul 1987 de filosoful promotor al păcii Sri Chinmoy, care a traversat peste 140 de țări ale lumii promovând mesajul păcii și al unității prin sport pe tot globul pământesc.

Echipa de alergători PEACE RUN 2024 au cântat Imnul „Alergării pentru Pace”, scris de fondatorul alergării – Sri Chinmoy, apoi au înmânat solemn „Torța Păcii” cu flacăra mereu aprinsă, care simbolizează dorința oamenilor de pace pe pământ, transmițând astfel, ștafeta raionului și orașului Ialoveni. Apoi au decernat o diplomă de mulțumire Consiliului raional și Primăriei orașului Ialoveni, în semn de recunoștință pentru primirea călduroasă și contribuția substanțială la buna desfășurare a „Alergării pentru Pace” în țara noastră.

Echipa de alergători internaționali și-au continuat calea în direcția raionului Hîncești, urmând să ajungă la Leova pentru a transmite torța aprinsă României, iar pe traseul din orașul Ialoveni a fost însoțită de poliție și un grup numeros de elevi ai Liceului Teoretic „Andrei Vartic”.

95 afișări