Comisia pentru Situații Excepționale a alocat bani pentru reparația acoperișului Gimnaziului Costești

31 august 2024

Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Comisiei pentru Situații Excepționale a alocat din Fondul de rezervă 3 857,1 mii lei pentru reparația acoperișului Gimnaziului Costești, care trece prin proces de reorganizare, iar de la 1 septembrie va fi absorbit de Liceul Teoretic „Olimp”.

Banii au fost alocați după ce Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Ialoveni a expediat un demers în adresa Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, ca să ofere suportul financiar pentru reparația acoperișului Gimnaziului Costești, care a avut de suferit în urma caniculei din această vară și reprezintă pericol pentru viața și siguranța elevilor.

Conducerea raionului Ialoveni aduce sincere mulțumiri Guvernului Republicii Moldova și membrilor Comisiei pentru Situații Excepționale pentru promptitudinea și suportul financiar oferit la remedierea situației create la Gimnaziul Costești.

Ședința Comisiei teritoriale pentru recensământul populației și locuitorilor a fost deschisă și condusă de președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, care a vorbit despre importanța respectării tuturor prevederilor și procedurilor de chestionare.

„Administrația raionului Ialoveni reafirmă angajamentul său de a asigura un recensământ precis și complet, care să ofere date relevante pentru planificarea și implementarea politicilor publice la nivel local și național”, a menționat Natalia Eremia.

Printre subiectele discutate s-au numărat: strategia de comunicare pentru a asigura o implicare cât mai mare a comunității în recensământ, stabilirea calendarului și alocarea resurselor necesare pentru desfășurarea eficientă a procesului de colectare a datelor, precum și pregătirea personalului implicat în acest proiect.

Amintim că, în perioada 8 aprilie – 7 iulie 2024 se va desfășura Recesământul populației și locuințelor din Republica Moldova.

 

193 afișări