Fanfara Consiliului raional Ialoveni a participat la Festivalul muzicii de fanfară din orașul Slănic-Moldova din Județul Bacău, România

19 august 2024

În perioada 14 – 19 august, Orchestra raională de fanfară Ialoveni, condusă de dirijorul Grigore Vîrlan, a participat la Festivalul muzicii de fanfară din orașul Slănic-Moldova din județul Bacău, România, unde a susținut câte două concerte în fiecare zi, în foișorul de muzică din Parcul central ,,George Enescu” a Stațiunii Slănic-Moldova.

La invitația Primăriei orașului Slănic-Moldova, Orchestra de instrumente aerofone și de percuție din Ialoveni a participat al cincilea an consecutiv, remarcându-se prin înalta măiestrie interpretativă și prestație artistică deosebită, inclusiv prin prezentarea unui repertoriu valoros de melodii populare instrumentale și din patrimoniul muzicii universale.

În deschiderea evenimentului, domnul Gheorghe Baciu, primarul orașului-stațiune Slănic-Moldova și doamna Diana Josu-Braniște, șefa Secției cultură a Consiliului raional Ialoveni, au remarcat faptul că, prin aceste spectacole ale muzicii de fanfară sunt promovate și valorificate tradițiile culturale din Moldova.

Un moment emoționant în cadrul programului de concert a fost evoluarea interpreților Aurelia Munteanu și Ion Levința, care au adus în dar publicului un repertoriu de cântece istorice și patriotice, fiind apreciați cu laudele și aplauzele spectatorilor.

În cadrul festivității de încheiere, artiștii fanfarei au primit diplome de merit, pentru efortul și entuziasmul de care au dat dovadă cântând cu multă dragoste și pasiune pentru publicul eterogen, contribuind astfel, la revitalizarea tradițiilor muzicale ale neamului.

Turneul muzical al Orchestrei raionale de fanfară Ialoveni a fost posibil cu suportul oferit de Consiliul raional Ialoveni și Primăria orașului Slănic-Moldova din județul Bacău, România.

160 afișări