Consiliul raional Ialoveni a depus încă un proiect de finanțare în cadrul Apelului competitiv de dezvoltare regională, ediția 2024

31 iulie 2024

Consiliul raional Ialoveni a depus încă un proiect în cadrul Apelului competitiv de dezvoltare regională, ediția 2024, finanțat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, prin intermediul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Este vorba de proiectul la Măsura 1.3. „Sporirea atractivității turistice” în raionul Ialoveni.

Potrivit notei de concept a proiectului, în cazul atribuirii finanțării urmează să fie creat un traseu turistic raional pentru dezvoltarea și valorificarea potențialului turistic, iar 7 obiective turistice din raion vor beneficia de crearea locurilor de cazare, reabilitarea fațadei și acoperișului instituției, construcția căii de acces către obiectivele turistice, extinderea accesului în cadrul instituției pentru toate categoriile de vizitatori, crearea unui spațiu ce ar permite desfășurarea activităților în aer liber, instalarea unui totem, îngrădirea, amenajarea și crearea spațiilor verzi de odihnă și recreere pentru turiști.

Drept parteneri în cadrul proiectului depus de către Consiliul raional Ialoveni sunt Primăriile orașului Ialoveni, comunelor Țipala, Gangura, satelor Horești, Puhoi și Văsieni, precum și Întreprinderea de Stat Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”.

Precizăm că, în cadrul aceluiași Apel competitiv de dezvoltare regională, ediția 2024, Consiliul raional Ialoveni a mai depus un proiect. Este vorba de proiectul la Măsura 3.1. „Aprovizionare cu apă și sanitație” pentru construcția „Apeductului magistral pentru localitățile Costești și Pojăreni”. Totodată, Consiliul raional Ialoveni este partener în cadrul altui proiect depus la această Măsură 3.1. pentru finanțarea construcției „Apeductului magistral pentru localitățile Văsieni și Ulmu”.

De asemenea, Consiliul raional Ialoveni este partener și în cadrul proiectelor depuse de Primăriile Costești, Suruceni și Gangura.

230 afișări