Proiectul de construcție a „Apeductului magistral pentru localitățile Văsieni și Ulmu, etapa III”, depus la FNDRL

29 iulie 2024

Primăria satului Văsieni în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni și Primăria Ulmu a depus spre finanțare astăzi, 29 iulie, proiectul de construcție a „Apeductului magistral pentru localitățile Văsieni și Ulmu, etapa III”, în cadrul Apelului competitiv de dezvoltare regională, ediția 2024, finanțat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, prin intermediul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Proiectul propus spre finanțare, care îi are drept parteneri pe Consiliul raional Ialoveni și Primăria satului Ulmu, va oferi apă potabilă celor peste 7 200 de locuitori și 17 instituții publice. În anul 2022, prin intermediul ADR Centru, a fost elaborată documentația de proiect pentru aceasta etapă, care prevede construcția a 18 km de apeduct magistral, construcția a două stații de pompare intermediare și conectarea a două rezervoare și un castel de apă. Proiectul include, de asemenea, instalarea unei stații de clorinare la fiecare rezervor/castel de apă, în conformitate cu cerințele sanitare privind apa potabilă.

Proiectul „Apeductul magistral pentru localitățile Văsieni și Ulmu, etapa III” este în corespundere cu Programul Operațional Regional Centru 2022-2024 și se aliniază obiectivului general al Planului General de Alimentare cu Apă și Sanitație (PGAAS) pentru raionul Ialoveni în perioada 2014-2039.

Conducerea raionului Ialoveni aduce mulțumiri Guvernul Republicii Moldova pentru oportunitatea și angajamentul asumat de a asigura cu apă și sanitație toate localitățile țării, conform planului de dezvoltare.

213 afișări