Ședința ordinară a Consiliului raional Ialoveni din 17 mai: 26 de subiecte au fost examinate și aprobate

17 mai 2024

Consiliul raional Ialoveni s-a întrunit astăzi, 17 mai, în ședință ordinară, unde au fost examinate și aprobate 26 de subiecte, printre care: aprobarea Acordului de finanțare a Proiectului ,,Construcția stadionului raional Ialoveni” între Consiliul raional Ialoveni și Consiliul Județean Arad, România; aprobarea Acordului de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și aprobarea Acordului de colaborare cu Asociația Obștească ,,Asociația raională de fotbal Ialoveni” privind desfășurarea evenimentelor legate fotbal în perioada 2024-2027.

Printre subiectele dezbătute și aprobate în cadrul ședinței se enumeră:

– aprobarea hotarelor unităților administrativ – teritoriale: Malcoci, Nimoreni și Suruceni.

– aprobarea modificării bugetului raional pentru anul 2024 aprobat prin Decizia Consiliului raional nr. 9/1 din 15 decembrie 2023.

– alocarea suplimentară a mijloacelor financiare în sumă de 200 mii lei pentru Concursul de granturi mici pentru tineri, Runda a 29-a, care va fi lansat în toamna anului 2024;

– alocarea sumei de 100 mii lei cu titlu de contribuție, la implementarea proiectului „Tabără pentru elevii din raionul Ialoveni, Republica Moldova-2024” cu Consiliul Județean Dâmbovița, România;

– alocarea sumei de 200 mii lei cu titlu de contribuție, pentru implementarea Proiectului NEFCO, în instituțiile de asistență medicală primară din raionul Ialoveni: IMSP Centrele de Sănătate Ruseștii Noi, Văsieni, Mileștii Mici, Țipala și Cabinetul Individual al Medicului de Familie „Corcodel Georgeta” s. Ulmu.

– alocarea mijloacelor financiare pentru reparația capitală a sălilor de sport și dotarea lor cu inventar sportiv pentru instituțiile de învățământ din localitățile raionului;

– aprobarea Planului teritorial de acțiuni privind implementarea Programului național de prevenire și control al bolilor netransmisibile prioritare pentru anii 2023-2027.

Totodată, în cadrul ședinței Consiliului a fost aprobată organizarea odihnei de vară pentru 450 de elevi în sezonul estival 2024 și inițierea procedurii de reorganizare a 4 instituții de învățământ: Gimnaziul Costești, Gimnaziul Misovca, Școala Primară-Grădiniță Ruseștii Vechi și Școala Primară Pojăreni.

Ședința consiliului a fost prezidată de consilierul raional Mihai Tonu.

181 afișări