Secretarul general adjunct al Ministerului Finanțelor, Ana Luca, a efectuat o vizită de lucru în raionul Ialoveni

5 martie 2024

Secretarul general adjunct al Ministerului Finanțelor, Ana Luca, a întreprins astăzi, 5 martie o vizită de lucru în raionul Ialoveni, unde a avut o întrevedere cu conducerea raionului, primarii și reprezentanții serviciilor desconcentrate.
Discuțiile s-au axat pe aspectele legate de politicile fiscale, bugetare și financiare ale țării raportate la administrația publică locală de nivelul întâi și doi. De asemenea, au fost puse în discuție și subiecte ce țin de specificul autorităților publice locale.

Secretarul general adjunct al Ministerului Finanțelor, Ana Luca, le-a vorbit participanților la întrunire despre noile programe de finanțare europeană la care Republica Moldova poate aplica odată cu obținerea statutului de țară candidată de aderare la UE, precum și despre modificările legislative la care în prezent lucrează Guvernul pentru a ajusta cadrul legal autohton la acquis comunitar.

La rândul lor, primarii și reprezentanții administrațiilor publice locale au abordat subiectul salarizării angajaților și a mecanismelor acestuia, care să creeze o echitate în rândul funcționarilor și demnitarilor din administrația publică.

Precizăm că, la întrevedere au participat și șef Direcției politici salariale a Ministerului Finanțelor, Alexandru Lungu și consultantul principal al Direcției bugetele locale Natalia Tabacari.

185 afișări