Cantina și sala sportivă a Liceului Teoretic „Mihail Bârcă”, inaugurate, după reparația capitală prin intermediul Programului „Satul European”

1 februarie 2024

Conducerea raionului Ialoveni a participat astăzi, 1 februarie la inaugurarea cantinei și sălii de sport a Liceului Teoretic „Mihail Bârcă” din Mileștii Mici, după renovarea capitală a acestora, prin intermediul Programului „Satul European”, lansat de Guvernul Republici Moldova.

Președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, a declarat în cadrul festivității de inaugurare că „datorită Programului „Satul European”, lansat la inițiativa președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost posibil de creat condiții adecvate de studii elevilor din Mileștii Mici, după ce ani la rând, cantina și sala de sport a liceului au fost nefuncționale.

„Vreau să aduc sincere mulțumiri Guvernului Republicii Moldova, pentru faptul că a contribuit la realizarea acestui scop, ca elevii Liceului Teoretic „Mihail Bârcă” să poată lua masa într-o cantină ce corespunde tuturor normelor sanitare, iar orele de sport să le desfășoare într-o sală conform cerințelor educaționale. Acest lucru a fost posibil datorită Programului „Satul European”, inițiativă lansată de președinta țării Maia Sandu. Datorită acestei inițiative, în peste 918 de localități sunt resimțite schimbări în diverse domenii cum ar fi: educație, cultură, sănătate. Suntem convinși că noua cantină și sală de sport vor deveni centre vitale în viața comunității noastre și că vor contribui semnificativ la bunăstarea și sănătatea tuturor elevilor din Mileștii Mici. Acest proiect a fost posibil de realizat datorită eforturilor comune, inclusiv a implicării autorităților locale. Ne exprimăm recunoștința față de toți cei implicați în realizarea acestor inițiative importante pentru dezvoltarea localităților noastre”, a spus Natalia Eremia.

Precizăm că, în urma renovării capitale a sălii de sport și cantinei, cei 335 de copii, care frecventează Liceul Teoretic „Mihail Bârcă” vor beneficia de condiții îmbunătățite, conform normelor sanitare și didactice.

Valoarea totală a proiectului implementat în localitatea Mileștii Mici, în cadrul Programului „Satul European” a fost de 6 829 498,52 lei.

181 afișări