Ziua națională a culturii, marcată de Consiliul raional Ialoveni prin organizarea unei serate „Romanța sufletului meu”

19 ianuarie 2024

În contextul Zilei Naționale a Culturii și omagierii marelui poet național Mihai Eminescu, la 174 de ani de la nașterea sa, la 18 ianuarie, s-a desfășurat serata muzical-literară, cu genericul „Romanța sufletului meu”, în sala de festivități a Casei raionale de cultură „Andrei Ungureanu ”, unde a participat conducerea raionului și orașului Ialoveni, împreună cu angajații din domeniul culturii. 

Cu acest prilej, pe scena Casei de cultură a avut loc un spectacol muzical de romanțe susținut de artiștii profesioniști: Alina Ureche, Valentin Butucel, Natalia Proca, Mihaela Andrei, Viorica Damaschin, Andrei Coțofană și Otilia Codreanu. Soliștii au fost acompaniați de virtuozii instrumentiști: la pian – Ion Condrea, Maestru în Arte, dirijor al Orchestrei raionale de muzică populară „Porumbița” și violonistul Valeriu Zagorneanu.

Un florilegiu de melodii interpretate la vioară au adus în dar publicului eleva Amelia Garbuz și Gabriela Codreanu, profesoară la Școala de Arte Ialoveni. 

Serata a cuprins și un recital de poezie din opera eminesciană cu talentații declamatori: ex-președintele raionului Ialoveni, Mihail Silistraru, conducătorul artistic al Ansamblului etnofolcloric „Haiducii”, Gheorghe Matei, și eleva Școalii primare „Ion Creangă” Elena Garbuz. 

În cadrul evenimentului, vicepreședintele raionului Ialoveni, Petru Beregoi, și primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, au adus un omagiu luceafărului poeziei românești și au felicitat angajații cu prilejul Zilei naționale a culturii. 

În contextul dat, conducerea raionului Ialoveni a înmânat șefei Secției cultură a Consiliului raional Ialoveni, Diana Josu-Braniște, diploma de gratitudine, ca rezultat a obținerii titlului de „Cel mai bun manager în domeniul culturii la nivel local”, oferit de Ministerul Culturii al Republicii Moldova la Gala premiilor în domeniul culturii, ediția 2023.

203 afișări